postthumb
4
30-40 min
Lõunasöök

Võiriis ahjukana lisandiks

Rannamõisa maitsestatud ahjukanad on tuntud oma lihtsa valmistamisviisi poolest. Aseta ahjukana koos küpsetuskotiga ahju ning seejärel valmib umbes pooleteise tunniga kogu perele maitsev ahjupraad. Mida serveerida aga ahjukana kõrvale? Üheks võimaluseks on pliidile samal ajal valmima panna riisiroog, mis tänu oma kreemisusele ja maitsele kannab nimetust võiriis. Tegemist on maitserohke ja lihtsasti valmiva lisandiga, mis passib hästi linnuliha kõrvale!

Koostisosad

    • 2 dl (pikateralist) riisi
    • 1 väiksema laimi pressitud mahl
    • 5 dl kanapuljongit
    • 50 g võid
    • 2 küüslauguküünt (poolita!)
    • värsket tilli
    • soola (soovi korral)

Valmistamine

Pane kõik ained potti (va till ja sool) ning lase roal keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning lase madalal tulel podisedes roal valmida (selleks kulub ca 20-30 minutit). Ära unusta vahepeal segada, et riis põhja kinni ei jääks. Vahetult enne valmimist, sega juurde hakitud till ning soovi korral maitsesta.

Serveeri koos Rannamõisa ahjukanaga:

Klassikaline ahjukana

Kirju ahjukana

Merevaigu ahjukana

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun